Facebook Pixel
25 jaar ervaring
Wetenschappelijk gedreven
Geen overbodige toevoegingen

Waarom DHA cruciaal is voor jouw kindje

Waarom DHA cruciaal is voor jouw kindje


First things first: DHA omega-3 zit van nature in moedermelk, dat geeft al aan hoe essentieel het is voor je kind. Moedermelk is uniek en zit vol voedingsstoffen die je kind voeden en beschermen.

We begrijpen nog lang niet alles van de wonderlijke wetenschap van moedermelk; maar duidelijk is dat deskundigen een gevarieerd dieet en inname van extra voedingsstoffen aanraden tijdens de borstvoeding.

De juiste inname van voedingsstoffen via het dieet heeft consequenties op de kwaliteit van de borstvoeding. 


De groeisnelheid van de hersenen van je kind is wonderbaarlijk!

Het omega-3 vetzuur DHA is essentieel voor het kind en de algehele gezondheid van de moeder. Voor het kind omdat de hersenen tijdens het eerste levensjaar 175% toenemen. Daarom zijn voedingsstoffen die de hersenontwikkeling ondersteunen, zoals het omega-3 vetzuur DHA,  cruciaal tijdens deze periode.

Er zijn veel klinische onderzoeken die aantonen dat kinderen die DHA tijdens de eerste levensjaren innemen beter scoren op bepaalde punten in vergelijking met kinderen die geen DHA consumeren (via de borstvoeding, flesvoeding, voeding), zoals:


  • Probleemoplossende vaardigheden
  • Verbaal vermogen
  • Mentale ontwikkeling
  • Visuele ontwikkeling
  • Aandacht

Voor deze specifieke gezondheidsclaims is niet genoeg wetenschappelijk bewijs maar er zijn al wel gezondheidsclaims die betrekking hebben tot de ontwikkeling van de hersenen en het zicht van het kind wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd.

Daarom is de inname van DHA tijdens de kindertijd belangrijk voor de neurologische ontwikkeling, zowel op korte als lange termijn.

 


Bronnen:

Copp, K., DeFranco, E. A., Kleiman, J., Rogers, L. K., Morrow, A. L., & Valentine, C. J. (2018). Nutrition Support Team Guide to Maternal Diet for the Human-Milk-Fed Infant. Nutrition in clinical practice : official publication of the American Society for Parenteral and Enteral Nutrition, 33(5), 687–693. 

Jensen CL, Voigt RG, Llorente AM, et al. Effects of early maternal docosahexaenoic acid intake on neuropsychological status and visual acuity at five years of age of breast-fed term infants. The Journal of pediatrics. 2010 Dec 31;157(6):900–5.