Your Cart

Krijg ik voldoende vitamines en mineralen binnen om gezond te blijven?

Het is natuurlijk algemeen bekend dat vitamines en mineralen belangrijk zijn voor je gezondheid. Maar krijg jij er genoeg van binnen? Uit recent onderzoek van het RIVM blijkt dat de meeste Nederlanders niet eten volgens de Schijf van Vijf. Met als gevolg dat we een aantal belangrijke vitaminen en mineralen onvoldoende binnenkrijgen. Hoe zit dat met jouw voeding? Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de meest voorkomende risico’s op een vitaminetekort: 

 

Weinig zonlicht 

Vitamine D en Vitamine C worden vaak samen de weerstandsvitamines genoemd. Zo blijkt uit onderzoek dat extra vitamine D in verband gebracht wordt met vermindering van luchtweginfecties of helpt bij een beter herstel bij ziekte. Het is dus van belang om vitamine D in voldoende mate binnen te krijgen om je gezondheid op peil te houden. Vitamine D haal je vooral uit zonlicht. Omdat we over het algemeen niet vaak buiten zijn heeft een behoorlijk deel van de Nederlandse bevolking een tekort aan vitamine D. 

Zit je de hele dag binnen, of heb je simpelweg geen tijd om voldoende zonlicht mee te pakken dan kunnen NewDay supplementen een uitkomst bieden om toch voldoende vitamine D binnen te krijgen. Houdt rekening mee dat in de wintertijd de dagen korter worden, je dus minder wordt blootgesteld aan daglicht en je daarom de bootst van vitamine D altijd kan gebruiken.

 

Zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is het extra belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Als je eet volgens de Schijf van Vijf, krijgen jij en de baby in je buik voldoende voedingsstoffen binnen. Naast het volgen van de Schijf van Vijf zijn er wel een aantal voedingsstoffen waar je extra op moet letten. Gedurende de zwangerschap kan je namelijk niet genoeg voedingsstoffen uit je normale voeding halen. Aanvullend op de voeding uit de Schijf van Vijf heb je foliumzuur en vitamine D in de vorm van een supplement nodig. 

Vitamine D: 

Vitamine D helpt bij een goede groei van de botten en tanden van je baby.Hiernaast kan vitamine D een laag geboortegewicht bij je baby helpen voorkomen.Het is aangeraden om per dag 10 microgram vitamine D te slikken gedurende de hele zwangerschap. 

Foliumzuur:

Foliumzuur is belangrijk voor het bloed, de zenuwen en de groei van het zenuwstelsel van de ongeboren baby. Als je zwanger wilt worden, moet je minstens 4 weken voor de bevruchting al foliumzuur gebruiken. Gebruik foliumzuur TOT EN MET 10 weken na de eerste dag van uw laatste menstruatie.

Speciaal voor zwangere vrouwen en moeders heeft NewDay het voedingssupplement ‘NewDay Mama Complete’ ontwikkeld. NewDay Mama Complete is een uniek en wetenschappelijk gedreven Omega-3 (DHA), Foliumzuur en Vitamine supplement speciaal gemaakt voor moeders en baby’s. Ben jij benieuwd naar wat dit product voor jou kan beteken? Klik hier voor meer informatie 

 

Geen dierlijke producten 

Steeds meer Nederlanders eten geen vlees of producten van dierlijke afkomst. Een veelvoorkomende zorg over een vegetarisch of veganistisch dieet, is dat of je lichaam wel voorzien wordt van alle essentiële vitamines en mineralen. Op een aantal voedingsstoffen moet je extra letten: 

Vitamine B12: 

Vitamine B12 is misschien wel het belangrijkste supplement voor vegetariërs en vooral veganisten. Dit komt namelijk uitsluitend voor in voedingsmiddelen als vlees, zuivel en eieren  Je dagelijkse hoeveelheid B12 binnenkrijgen is dus nogal een klus zonder dierlijke producten. Dagelijks hebben we 2,4 microgram vitamine B12 nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen en het optimaal functioneren van onze hersenen.

Omega 3:

Uit onderzoek blijkt dat bijna 90% van de bevolking een Omega-3 tekort heeft, waarvan de helft zelfs een ernstig tekort. Omega 3 haal je grotendeels uit vis. De voedingsstof komt niet in heel veel producten uit de natuur voor, dus wie geen vis eet, moet hier extra op letten. Om een tekort tegen te gaan kun je zeewier, sojabonen, zaden, pitten en noten eten. Echter, is het bijna niet mogelijk om hier voldoende van te eten om voldoende omega-3 binnen te krijgen. Neem daarom een omega-3 supplement. Het voordeel van een omega-3 supplement, ten opzichte van voeding met omega-3, is dat de vetzuren uit het supplement gezuiverd zijn en dat jij zeker bent van de juiste dagelijkse hoeveelheid DHA (visvetzuur). DHA is de belangrijkste component uit omega-3. Klik hier voor meer informatie. 

 

Streng afvallen

Wie graag wat kilo’s kwijt wil en daarvoor een streng dieet volgt met weinig calorieën, loopt het risico om via reguliere voeding niet voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Denk hierbij aan diëten met minder dan 1200 kcal per dag (dit is sowieso wel erg weinig en we adviseren een arts of diëtist te raadplegen die je hier beter bij kunnen helpen). De truc is dus om minder calorieën te eten, maar er wel voor te zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Zo is er ook een grote groep ouderen die weinig bewegen en nauwelijks eten op een dag. Vitaminen en mineralen in de vorm van een supplement is in dit soort gevallen een uitkomst, maar niet afdoende. Dit omdat er bijvoorbeeld ook eiwittekort kan ontstaan. Hierbij is begeleiding door een diëtist aan te raden. Voor de groep mensen die graag wat kilootjes kwijt wil is aan te raden om gewoon elke dag 250 gram groente en 2 stuks fruit te eten. Schrap deze niet van jouw voedingspatroon. Groente en fruit bevatten zitten bomvol vitamines en mineralen en bevatten ook veel vezels. Vezels zorgen er onder andere voor dat jij langer vol zit. Dit is natuurlijk gunstig als je wilt afvallen. Wist je zelfs dat vitamine- en mineralen tekorten kunnen leiden tot verstoringen in de stofwisseling wat kan leiden tot gewichtstoename of het onvermogen om af te vallen? Vergeet dus niet elke dag je portie groente en fruit te eten!

 

Mocht je je afvragen of je met jouw eetpatroon voldoende omega-3 binnenkrijgt, doe dan hier de test en kom erachter of je wat extra omega-3 nodig hebt. 

 

Bronnen: 

  1. https://simplecheck.nl/blog/belangrijke-vitaminen-en-mineralen/
  2. https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamines.aspx]
  3. https://jouwvitaliteitscoach.nl/de-sleutelrol-van-vitaminen-en-mineralen-bij-het-afvallen/

 

Probeer NewDay nu en profiteer van 20% korting op je eerste bestelling

Gebruik de code NEWDAY20 bij check-out.

Voedingswaarden

1 capsule bevat:

Pure visolie                                      500 mg

waarvan Omega-3 vetzuren        300 mg

waarvan Omega-3 EPA                 150 mg

waarvan Omega-3 DHA                100 mg

Vitamine D3                                      5 mcg (100% RI *)

Bevat een mix van Vitamine E (tocoferolen) en rozemarijn  extract

Voedingswaarden

Algenolie                               585mg

waarvan omega-3 DHA     250 mg

Vitamine D3                          10 mcg (200% RI */**)

Bevat een mix van Vitamine E (tocoferolen) en rozemarijnextract.

*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad

**  Specifiek aangepaste dosering voor kinderen van 0 t/m 3 jaar en vanaf 4 jaar die onvoldoende buiten komen (minder dan 15 minuten per dag tussen 11.00 en 15.00 uur).

Voedingswaarden

Een dagelijkse inname van 2 capsules bevat:
 
Algenolie                                   1125 mg
waarvan Omega-3 DHA:        450 mg
Foliumzuur                                400 mg (200% RI*/**)
Vitamine D                                  10 mcg (200% RI*/**)
Gemberextract                           20 mg
 
*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad
** Specifieke formulering voor vrouwen met een kinderwens, die zwanger zijn of borstvoeidng  geven

NewDay Lidmaatschap voordelen

De voordelen van het NewDay lidmaatschap:

– altijd de laagste prijs

– met kortingen tot wel 25%

– nooit meer zonder jouw supplement

– gratis naar jouw (thuis)adres

– altijd opzegbaar tot 5 dagen voor een nieuwe termijn

– toegang tot een groeiend aantal extra’s:

– o.a. kortingen op partner aanbiedingen 

 

Geen addertje onder het gras; gewoon goede

service voor jou als gewaardeerde NewDay klant.

Voedingswaarden

1 sachet bevat:

1,2 gram 2-Fucosyllactose (ook wel ‘2FL’ genaamd).

 

Voedingswaarden per sachet:

Energie                      4,5 kcal/19kJ

Vet                              0 g

Koolhydraten           1,12 g

waarvan suikers      0,02 g

Vezels                         1,1 g

Eiwit                           0 g

Zout                            0 g

 

Allergenen:              Lactose

 

Bevat geen:             Gluten of kunstmatige

kleur- en smaakstoffen                

Voedingswaarden

Visolie                                         1000mg

Omega-3 vetzuren                  600mg

waarvan EPH                            300mg

waarvan DHA                           200mg

Vitamine D3                              5 mcg100% RI *

Vitamine K2 (MenaQ)             90 mcg 129% RI*/**

*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad.
** Menaq7 is de ENIGE klinische ondersteunde vitamine K2 gepatenteerd voor cardiovasculaire gezondheid. Wetenschappelijk onderbouwde dosering.