Your Cart

Gezond de zomer in!

De lente is alweer aangebroken en ook het echte zomerweer komt eraan. Met zomers weer kan het soms lastig zijn om je gezonde gewoontes vast te blijven houden. Je gaat wat sneller een drankje doen op het terras met regelmatig ook een borrelhapje erbij. De barbecues worden weer tevoorschijn gehaald. En sporten? Daar is het veel te warm voor. In dit blog geven je allerlei tips om je gezonde gewoontes vast te houden, ook met het warme weer.

Barbecueën kan ook gezond!
Het is natuurlijk hartstikke gezellig om met het mooie weer te gaan barbecueën en lekker buiten te eten. Een barbecue gaat vaak gepaard met veel vlees, sausjes, bier en nog allerlei ongezonde extra’s. Maar dit kan ook anders! Probeer de ongezonde extra’s, zoals stokbrood met kruidenboter of huzarensalade, te vervangen door gezondere extra’s. Bijvoorbeeld een fruitsalade (wel zelf gemaakt natuurlijk niet op siroopbasis), plakjes komkommer, stukjes tomaat of paprika. Zo heb je toch de lekkere extra’s van de barbecue, maar dan een stuk gezonder.
Een andere tip om een barbecue gezonder te maken is om slim te zijn. Kies niet voor de vette stukken vlees, zoals spek en worstjes, maar voor magere soorten vlees, zoals kip, varkenshaas of runderlapjes.
Als laatste tip voor de barbecue, drink water in plaats van alcoholisch dranken. In alcoholische dranken zitten namelijk veel calorieën en vaak hou je het ook niet bij één biertje of wijntje.

Bewegen in de zomer
Hoewel je denkt dat het mooie weer ervoor zorgt dat je meer naar buiten gaat, kan het je ook juist weer tegenhouden als de temperaturen nog hoger oplopen. Ik kan het me voorstellen dat je met 30 graden niet zo veel zin hebt om te gaan sporten. Toch is het belangrijk dat je niet helemaal niet meer gaat bewegen tijdens warme periodes, want soms kan dat zomaar een aantal weken duren.
Probeer de koele momenten van de dag op te zoeken. Ben jij een vroege vogel? Ga dan ’s ochtends vroeg een stukje wandelen of fietsen, voordat de temperatuur te hoog wordt. Hou je juist helemaal niet van vroeg opstaan? Wacht dan tot het ’s avonds afkoelt en ga dan wat beweging opzoeken.
Ook zwemmen is een hele goede manier voor beweging in de zomer. Ga baantjes trekken in een buitenzwembad of ga opzoek naar het dichtstbijzijnde meertje en ga daar wat rondjes zwemmen. Je bent dan de afkoeling aan het opzoeken en zwemmen is ook nog eens een hele goede manier van bewegen, omdat je al je spieren gebruikt!

Smeer je goed in
Het klinkt misschien cliché en je denkt waarschijnlijk, ‘ja dat weet ik nou wel’, maar toch kon deze tip niet ontbreken uit het lijstje. Insmeren! Juist omdat mensen snel denken dat ze het wel weten is het slim om te benoemen. Zeker aan het begin van de zomer, omdat men vaak denkt dat de zon nog niet sterk genoeg is. Toch kan de zonkracht vanaf maart of april al flink oplopen en kan je al verbranden. Ook is je huid aan het begin van het mooie weer nog helemaal niks gewend en is het juist extra belangrijk om je in te smeren. Ook als je alleen maar even op een terrasje gaat zitten of een stukje gaat wandelen.
Niet alleen is het belangrijk om je in te smeren omdat je kan verbranden. Goed insmeren verlaagd ook het risico op huidkanker, huidveroudering, rimpels of acne. Insmeren is dus niet alleen belangrijk voor het verbranden, maar dus nog veel meer dingen.
Voor mensen met een hele lichte huid kan het zelfs van belang zijn om je in de winter in te smeren als de zon goed schijnt.

Drink voldoende!
Nog zo’n voor de hand liggende tip, maar niet minder belangrijk. Tijdens de warme dagen verhoogd het risico op uitdroging. Je gaat meer zweten en dus raak je ook meer vocht kwijt. Vooral voor ouderen is het belangrijk dat ze heel goed opletten dat ze voldoende drinken, omdat zij minder snel het ‘dorstsignaal’ krijgen en daardoor vergeten te drinken.
Hoe zorg je ervoor dat je voldoende drinkt? Neem altijd een flesje drinken mee, waar je ook naar toe gaat. Ga je een hele dag naar het strand, zorg dan dat je nog meer drinken meeneemt of kijk goed of er in de buurt een gelegenheid is om drinken te halen.
Probeer alcohol zoveel mogelijk te vermijden op de warme dagen. Alcohol heeft namelijk een vochtafdrijvende werking, het zorgt er dus voor dat je sneller uitdroogt. Als je toch over stapt naar een drankje, zorg dan dat je daarnaast extra water drinkt.

 

Bronnen:

  1. https://www.ilovehealth.nl/food/healthy-barbecue-tips-en-tricks/
  2. https://huidtherapie4yourskin.nl/waarom-moeten-we-eigenlijk-zoveel-smeren/
  3. https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/98624-voldoende-drinken-tijdens-de-zomer.html

Probeer NewDay nu en profiteer van 20% korting op je eerste bestelling

Gebruik de code NEWDAY20 bij check-out.

Voedingswaarden

1 capsule bevat:

Pure visolie                                      500 mg

waarvan Omega-3 vetzuren        300 mg

waarvan Omega-3 EPA                 150 mg

waarvan Omega-3 DHA                100 mg

Vitamine D3                                      5 mcg (100% RI *)

Bevat een mix van Vitamine E (tocoferolen) en rozemarijn  extract

Voedingswaarden

Algenolie                               585mg

waarvan omega-3 DHA     250 mg

Vitamine D3                          10 mcg (200% RI */**)

Bevat een mix van Vitamine E (tocoferolen) en rozemarijnextract.

*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad

**  Specifiek aangepaste dosering voor kinderen van 0 t/m 3 jaar en vanaf 4 jaar die onvoldoende buiten komen (minder dan 15 minuten per dag tussen 11.00 en 15.00 uur).

Voedingswaarden

Een dagelijkse inname van 2 capsules bevat:
 
Algenolie                                   1125 mg
waarvan Omega-3 DHA:        450 mg
Foliumzuur                                400 mg (200% RI*/**)
Vitamine D                                  10 mcg (200% RI*/**)
Gemberextract                           20 mg
 
*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad
** Specifieke formulering voor vrouwen met een kinderwens, die zwanger zijn of borstvoeidng  geven

NewDay Lidmaatschap voordelen

De voordelen van het NewDay lidmaatschap:

– altijd de laagste prijs

– met kortingen tot wel 25%

– nooit meer zonder jouw supplement

– gratis naar jouw (thuis)adres

– altijd opzegbaar tot 5 dagen voor een nieuwe termijn

– toegang tot een groeiend aantal extra’s:

– o.a. kortingen op partner aanbiedingen 

 

Geen addertje onder het gras; gewoon goede

service voor jou als gewaardeerde NewDay klant.

Voedingswaarden

1 sachet bevat:

1,2 gram 2-Fucosyllactose (ook wel ‘2FL’ genaamd).

 

Voedingswaarden per sachet:

Energie                      4,5 kcal/19kJ

Vet                              0 g

Koolhydraten           1,12 g

waarvan suikers      0,02 g

Vezels                         1,1 g

Eiwit                           0 g

Zout                            0 g

 

Allergenen:              Lactose

 

Bevat geen:             Gluten of kunstmatige

kleur- en smaakstoffen                

Voedingswaarden

Visolie                                         1000mg

Omega-3 vetzuren                  600mg

waarvan EPH                            300mg

waarvan DHA                           200mg

Vitamine D3                              5 mcg100% RI *

Vitamine K2 (MenaQ)             90 mcg 129% RI*/**

*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad.
** Menaq7 is de ENIGE klinische ondersteunde vitamine K2 gepatenteerd voor cardiovasculaire gezondheid. Wetenschappelijk onderbouwde dosering.