Your Cart

Top 3 voedingssupplementen van 2021

Jaarlijks gaat het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) op zoek naar gebruik en trends van voedingssupplementen. Via een enquête op de site van IVG kunnen mensen online stemmen op hun favoriete vitamines, mineralen, kruiden en andere supplementen van dat jaar. Ruim 2500 mensen lieten in 2021 weten welk voedingssupplement ze nemen en waarom. In deze blog kijken we welke voedingssupplement in de top 3 van het jaar 2021 staan én leggen we het vergrootglas op deze 3 supplementen: waarom deze 3 supplementen? Je leest het in deze blog.

 

1. Vitamine D

Vitamine D is geen verrassende winnaar. Ruim 70% van de deelnemers gaf aan vitamine D te gebruiken. In deze roerige tijd is er veel aandacht voor de belangrijke rol van vitamine D in het versterken van de weerstand en het immuunsysteem. Het publiek heeft vitamine D omarmd en ze is daardoor ruim op de eerste plaats geëindigd. Dit is niet voor niets, want naast een goede werking van het immuunsysteem is vitamine D belangrijk voor de opname van calcium en fosfaat uit voeding. Vitamine D heeft daarmee een belangrijke rol in verschillende lichamelijke processen zoals goede werking en herstel van spieren en groei en behoud van stevige botten en tanden. Het lichaam maakt vitamine D zelf aan door de invloed van zonlicht. Niet iedereen is in staat om voldoende vitamine D aan te maken, zeker als we in de winter veel binnen zitten en er minder krachtige zonuren zijn. Om die reden raadt de Gezondheidsraad aan een supplement met vitamine D te nemen voor mensen die onvoldoende aan zonlicht worden blootgesteld. Een voedingssupplement van 10 microgram per dag is voldoende. Voor mensen ouder dan 65 jaar geldt een streefwaarde 20 microgram per dag. 

 

2. Kurkuma 

Grote kans dat ook jij een potje met dit fel gele kruid in de keuken hebt staan. Maar wat is kurkuma eigenlijk precies? Kurkuma is namelijk niet alleen een populaire kleur- en smaakmaker, maar is wereldwijd ook geliefd als superfood en supplement. Kurkuma komt oorspronkelijk uit India en wordt gewonnen uit de wortel van de Curcuma Longa. Wat niet iedereen weet is dat kurkuma een stof bevat genaamd curcumine bevat. Kurkuma is een antioxidant die zou helpen tegen tal van kwalen en ziekten. Denk aan koorts, infecties, spijsverteringsproblemen, artritis, reuma en leveraandoeningen. Zelfs kanker en Alzheimer. Echter een belangrijke side note: dit is wat op internet wordt beweerd. Bewijs voor deze gezondheidseffecten wordt nog beoordeeld door de Europese Commissie. Er zijn aanwijzingen dat kurkuma onder meer ontstekingsremmend werkt en bij kanker celdeling en uitzaaiingen remt. Maar er is nog onvoldoende bewijs dat het effectief is bij mensen. Ons advies: Gebruik kurkuma als kleur- en smaakmaker, maar verwacht geen wonderen voor je gezondheid. Voor je gezondheid kun je er nu niet zoveel mee.

 

3. Omega-3 

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn alfa-linoleenzuur (ALA) en de vis vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De gezondheidsvoordelen van omega-3 worden voornamelijk toegeschreven aan de visvetzuren EPA en DHA. Om deze vetzuren binnen te krijgen, zijn we afhankelijk van onze voeding. EPA en DHA in omega-3 zitten vooral in vis en in schaal- en schelpdieren. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt echter dat 9 op de 10 mensen te weinig van deze omega-3 vetzuren binnenkrijgt. Door de populariteit van omega 3 is er een hoop informatie te vinden over de positieve invloed die DHA en EPA op je lichaam zouden hebben. Wij van NewDay werken vanuit een wetenschappelijke inslag en beschrijven daarom enkel de positieve uitwerkingen van omega-3 die wetenschappelijk onderbouwd zijn. Uit onderzoek is gebleken dat omega-3 bijdraagt bij aan het normaal functioneren van het lichaam, waaronder een normale werking van het hart, een normale hersenfunctie en een normaal gezichtsvermogen. Ook draagt omega-3 bij aan de instandhouding van een normale bloeddruk en cholesterolgehalte en heeft en een belangrijke functie voor de ontwikkeling bij (ongeboren) baby’s. 

 

Wij van NewDay weten als geen ander dat een gezond dieet cruciaal is voor een goede gezondheid. Helaas voorziet ons Westerse dieet daar niet altijd in. Zo is het lastig voldoende Omega-3 en vitamine D binnen te krijgen. Juist op die belangrijke bouwstenen richten wij ons. Zoals in NewDay Vitality waar omega-3, vitamine D en K2  is gecombineerd. Ben jij benieuwd naar meer informatie over wat NewDay voor jou kan betekenen? Klik dan hier

 

Bronnen: 

  1. https://www.npninfo.nl/nieuws-en-persberichten/persbericht/vitamine-d-supplement-van-het-jaar-2021/
  2. https://www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/vitamine-d
  3. https://www.hollandandbarrett.nl/advies/planten-kruiden/kurkuma/
  4. https://www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/vitamine-d
  5. https://www.consumentenbond.nl/gezond-gewicht/voedingshypes

 

Probeer NewDay nu en profiteer van 20% korting op je eerste bestelling

Gebruik de code NEWDAY20 bij check-out.

Voedingswaarden

1 capsule bevat:

Pure visolie                                      500 mg

waarvan Omega-3 vetzuren        300 mg

waarvan Omega-3 EPA                 150 mg

waarvan Omega-3 DHA                100 mg

Vitamine D3                                      5 mcg (100% RI *)

Bevat een mix van Vitamine E (tocoferolen) en rozemarijn  extract

Voedingswaarden

Algenolie                               585mg

waarvan omega-3 DHA     250 mg

Vitamine D3                          10 mcg (200% RI */**)

Bevat een mix van Vitamine E (tocoferolen) en rozemarijnextract.

*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad

**  Specifiek aangepaste dosering voor kinderen van 0 t/m 3 jaar en vanaf 4 jaar die onvoldoende buiten komen (minder dan 15 minuten per dag tussen 11.00 en 15.00 uur).

Voedingswaarden

Een dagelijkse inname van 2 capsules bevat:
 
Algenolie                                   1125 mg
waarvan Omega-3 DHA:        450 mg
Foliumzuur                                400 mg (200% RI*/**)
Vitamine D                                  10 mcg (200% RI*/**)
Gemberextract                           20 mg
 
*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad
** Specifieke formulering voor vrouwen met een kinderwens, die zwanger zijn of borstvoeidng  geven

NewDay Lidmaatschap voordelen

De voordelen van het NewDay lidmaatschap:

– altijd de laagste prijs

– met kortingen tot wel 25%

– nooit meer zonder jouw supplement

– gratis naar jouw (thuis)adres

– altijd opzegbaar tot 5 dagen voor een nieuwe termijn

– toegang tot een groeiend aantal extra’s:

– o.a. kortingen op partner aanbiedingen 

 

Geen addertje onder het gras; gewoon goede

service voor jou als gewaardeerde NewDay klant.

Voedingswaarden

1 sachet bevat:

1,2 gram 2-Fucosyllactose (ook wel ‘2FL’ genaamd).

 

Voedingswaarden per sachet:

Energie                      4,5 kcal/19kJ

Vet                              0 g

Koolhydraten           1,12 g

waarvan suikers      0,02 g

Vezels                         1,1 g

Eiwit                           0 g

Zout                            0 g

 

Allergenen:              Lactose

 

Bevat geen:             Gluten of kunstmatige

kleur- en smaakstoffen                

Voedingswaarden

Visolie                                         1000mg

Omega-3 vetzuren                  600mg

waarvan EPH                            300mg

waarvan DHA                           200mg

Vitamine D3                              5 mcg100% RI *

Vitamine K2 (MenaQ)             90 mcg 129% RI*/**

*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad.
** Menaq7 is de ENIGE klinische ondersteunde vitamine K2 gepatenteerd voor cardiovasculaire gezondheid. Wetenschappelijk onderbouwde dosering.