Your Cart

25 jaar premium omega-3

Wetenschappelijk gedreven

Geen overbodige toevoegingen

FAQ

FAQ - Veel gestelde vragen

Gezondheid

NewDay Vitalitay biedt een wetenschappelijk ondersteunde combinatie van omega-3, vitamine D3 en vitamine K2. Vitamine K2 is een vitamine die met name goed is voor het hart.

Zo draagt vitamine K bij aan:

 • Normale bloedstolling
 • Normale botten

Echter, is vitamine K pas écht een hele goede vitamine als het samen met Vitamine D kan werken. Dat komt omdat vitamine K als een soort transport werkt voor vitamine D. Vitamine D is goed voor calcium, maar dit wil je niet in je aderen hebben. Vitamine K zorgt daar voor. Het transporteert vitamine D naar de plekken waar het goed voor je is, zoals je tanden en botten.

In alle supplementen van NewDay is vitamine D3 toegevoegd. Dit is niet voor niks; 90% van alle mensen heeft een te kort aan vitamine D3. Dit is een vitamine die het lichaam aanmaakt bij contact met de zon. Om de voordelen er van te ervaren heb je voldoende vitamine D3 nodig. Daarvoor moet je elke dag minstens een half uur tot 40 minuten in de zon zijn. Omdat in Nederland de zon in de herfst en winter minder aanwezig is, is het extra lastig om voldoende vitamine D binnen te krijgen.

Vitamine D3 is echter een belangrijke vitamine. Het is namelijk goed voor:

 • Het imuunsysteem / de weerstand
 • Botten en tanden
 • Spieren
 • Celdeling
 • Normale calciumwaarden in het bloed (goed tegen aderverkalking)

Over omega-3 en de impact op gezondheid zijn duizenden onderzoeken te vinden. Om uit deze bevindingen een officiële gezondheidsclaim te maken, moeten er herhaaldelijk, over lange tijd, dezelfde uitkomsten gevonden worden. De gezondheidsclaims die er zijn voor omega-3, zijn:

 • DHA is goed voor de hersenen
 • DHA is goed voor de ogen
 • DHA en EPA zijn goed voor de bloeddruk
 • DHA en EPA zijn goed voor het hart
 • DHA is goed voor de ontwikkeling van de ogen van kinderen en zuigelingen
 • DHA is goed voor de ontwikkeling van de hersenen van kinderen en zuigelingen

Verder zijn er nog andere voordelen van omega-3 die geen officiële claim zijn. Zo is het in verband gebracht met een verlaagde kans op vroeggeboorte bij zwangere vrouwen, mindere kans op ADHD en depressie bij kinderen, verbeterde groei van haren en nagels en een goede huid.

NewDay Mama Complete is een supplement dat de gezondheid ondersteunt voor vrouwen die een zwangerschapswens hebben, die zwanger zijn of borstvoeding geven. Het is geen supplement dat de vruchtbaarheid verbetert. Als daar problemen zijn is het altijd belangrijk contact op te nemen met een arts.

Omdat NewDay Mama Complete wel de algemene gezondheid beïnvloed adviseren we het ook bij mensen die moeilijk zwanger raken, echter is het geen directe oplossing voor dit probleem.

Bestellingen

Als je ontevreden bent over het product of er zijn zaken niet goed gegaan dan heb je het recht op garantie. Neem vooral contact met ons op als je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken en dan vergoeden we jouw gehele aankoopbedrag.

We zijn altijd op zoek naar feedback of tips om onze producten en dienstverlening te verbeteren.

Nee, het is helaas niet mogelijk om een bestelling af te halen of onze producten in een fysieke winkel te kopen. We verkopen onze supplementen enkel nog online. We beheren het hele productieproces, dus mocht je vragen hebben dan weten onze collega’s je altijd goed te helpen.

Bij NewDay betaal je geen verzendkosten. We zien dit als een service aan jou omdat jij kiest voor NewDay en dus voor optimale ondersteuning van jouw gezondheid, leveren wij graag een bijdrage door de verzendkosten voor onze rekening te nemen.

Het kan zijn dat een bestelling iets langer op zich laat wachten dan je bent gewend. Als je op werkdagen vóór 12.00 uur besteld, heb je de bestelling in principe de eerst volgende dag in huis. We sturen het de dag van bestelling op maar zijn helaas altijd afhankelijk van PostNL of de bezorgtijden ook gehaald kunnen worden. Soms duurt het één of twee dagen langer.

Omdat al onze zendingen door de brievenbus passen kunnen we geen Track and Trace code verschaffen (dit werkt alleen voor pakketjes en niet voor brievenbuspost). Neem gerust contact op als je langer dan normaal moet wachten op jouw pakketje, dan kijken we graag met mee.

Het wijzigen, pauzeren of annuleren van een abonnement kan gemakkelijk via jouw persoonlijke pagina. Je kunt via de site inloggen en rechts boven aan naar jouw profiel gaan. Hier kan je jouw abonnement beheren.

Mocht dit niet lukken dan kan je uiteraard ook altijd contact op nemen met onze klantenservice via info@newday-supplements.nl of bel 088 668 6100

Omdat al onze zendingen via de brievenbus gaan hoeft dit geen probleem te zijn. Het enige wat we van je moeten weten is het nieuwe adres zodat we dit bij een volgende zending goed kunnen verwerken. Stuur ons via info@newday-supplements.nl een bericht en we veranderen jouw adres gelijk.

Supplementen

Onze producten zijn allemaal tenminste twee jaar tot na de productiedatum houdbaar. Het is niet zo dat na deze datum de producten niet meer te gebruiken zijn of schadelijk zijn voor de gezondheid. Echter, kunnen we de hoogste kwaliteit garanderen tot die gecommuniceerde houdbaarheidsdatum.

Het bewaren van onze supplementen kan je doen op kamertemperatuur. Verder is het handig als de verpakking niet nat wordt en mocht het echt warm worden binnen, leg de supplementen dan bijvoorbeeld in de koelkast.

Oxidatie is het proces waarbij omega-3 in aanraking komt met te veel zuurstof en hierdoor zijn werking en houdbaarheid verliest. Om dit tegen te gaan werken we bij de productie van onze batches met een manier waarop vrijstelling aan zuurstof zo goed mogelijk wordt voorkomen.

Daarnaast zijn al onze supplementen verpakt in blisterstrips waarbij je ze individueel uit de strip kan halen en dus niet een potje open hoeft te draaien (waardoor er telkens zuurstof bij komt) om jouw supplementen in te nemen. Daarnaast zorgt de toevoeging van vitamine E in onze supplementen dat het oxidatieproces vermindert.

Het is mogelijk om elke capsule die wij verkopen open te maken en/of door te bijten. NewDay Babies&Kids is speciaal gemaakt met een twist-off einde. Waardoor je de capsule makkelijk open draait en de inhoud er uit kan laten lopen. Zo kan je de inhoud ook makkelijk mengen door eten en drinken. Ook is het mogelijk om deze capsule in zijn geheel door te slikken.

De andere capsules zijn gemaakt van een zacht omhulsel dat ook open gemaakt of gebeten kan worden. Sommige mensen vinden het fijn om de inhoud op een lepel te schenken en op die manier te consumeren. Let wel; de meningen over hoe lekker de olie ruikt of smaakt zijn nog al verdeeld ;).

Bij NewDay stellen we duurzaamheid en kwaliteit voorop! De helft van onze supplementen wordt gemaakt van algenolie en is dus 100% vegan én visvrij. De andere helft wordt wel gemaakt van visolie. Hiervoor kiezen we omdat dit van extreem hoge kwaliteit is en enkel gemaakt wordt van vis die ook al volledig voor een ander doel gebruikt wordt. Dit kan zijn consumptie of andere supplementen. Hierdoor is onze productie duurzaam en hebben we ook voldaan aan verschillende kwaliteitseisen. NewDay heeft het certificaat “Friend of the Sea” hierdoor weten te krijgen.

NewDay producten bevatten geen: gluten, lactose en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. NewDay Mama Complete en Babies&Kids is daarnaast vrij van andere allergenen. NewDay Performance en Vitality bevat omega-3 uit visolie. Bij allergie voor schelp- en schaaldieren is dit echter niet gevaarlijk.

Elk van onze supplementen zijn met zorg samengesteld. Per supplement zijn er verschillen in de ingrediënten omdat ze voor verschillende doeleinden bedoeld zijn. In elk supplement is de basis omega-3. Dit maken we van vis- of algenolie. Per supplement kan je op de individuele shop pagina de ingrediëntenlijst vinden. Zie hier onder de direct link per product naar de shoppagina:

We staan in voor de kwaliteit van onze supplementen. We hebben hiervoor ook verschillende kwaliteitscertificaten behaald.

Wij hebben bij de creactie van onze producten samen gewerkt met artsen en wetenschappers. Zelf zijn we al 25 jaar expert in omega-3, dus we wisten dat dit sowieso een basis zou zijn in onze supplementen. Na overleg en goed onderzoek, blijkt dat veel mensen door normaal te eten en te leven eigenlijk al alle voedingsstoffen binnen krijgen die ze nodig hebben.

Omega-3 is er echter een die bijna altijd ontbreekt. Daarnaast nog enkele andere vitamines, maar dit is ook sterk afhankelijk van de levensfase. Daarom hebben we ervoor gekozen om per levensfase een specifieke formulering te ontwikkelen die hier het beste bij past. Zodat je altijd precies binnen krijgt wat je nodig hebt, maar ook zeker niet de dingen die je niét nodig hebt. We kunnen ons zo focussen op kwaliteit en zorgen ervoor dat je het beste van ons kan verwachten.

Staat je vraag er niet tussen of heb je feedback voor ons? Laat het ons weten! Mail naar: info@newday-supplements.nl

Graag direct contact? Bel ons op: 088 668 6100.

NewDay – iedere dag beter!

Voedingswaarden

1 capsule bevat:

Pure visolie                                      500 mg

waarvan Omega-3 vetzuren        300 mg

waarvan Omega-3 EPA                 150 mg

waarvan Omega-3 DHA                100 mg

Vitamine D3                                      5 mcg (100% RI *)

Bevat een mix van Vitamine E (tocoferolen) en rozemarijn  extract

Voedingswaarden

Algenolie                               585mg

waarvan omega-3 DHA     250 mg

Vitamine D3                          10 mcg (200% RI */**)

Bevat een mix van Vitamine E (tocoferolen) en rozemarijnextract.

*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad

**  Specifiek aangepaste dosering voor kinderen van 0 t/m 3 jaar en vanaf 4 jaar die onvoldoende buiten komen (minder dan 15 minuten per dag tussen 11.00 en 15.00 uur).

Voedingswaarden

Een dagelijkse inname van 2 capsules bevat:
 
Algenolie                                   1125 mg
waarvan Omega-3 DHA:        450 mg
Foliumzuur                                400 mg (200% RI*/**)
Vitamine D                                  10 mcg (200% RI*/**)
Gemberextract                           20 mg
 
*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad
** Specifieke formulering voor vrouwen met een kinderwens, die zwanger zijn of borstvoeidng  geven

Voedingswaarden

1 sachet bevat:

1,2 gram 2-Fucosyllactose (ook wel ‘2FL’ genaamd).

 

Voedingswaarden per sachet:

Energie                      4,5 kcal/19kJ

Vet                              0 g

Koolhydraten           1,12 g

waarvan suikers      0,02 g

Vezels                         1,1 g

Eiwit                           0 g

Zout                            0 g

 

Allergenen:              Lactose

 

Bevat geen:             Gluten of kunstmatige

kleur- en smaakstoffen                

Voedingswaarden

Visolie                                         1000mg

Omega-3 vetzuren                  600mg

waarvan EPH                            300mg

waarvan DHA                           200mg

Vitamine D3                              5 mcg100% RI *

Vitamine K2 (MenaQ)             90 mcg 129% RI*/**

*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad.
** Menaq7 is de ENIGE klinische ondersteunde vitamine K2 gepatenteerd voor cardiovasculaire gezondheid. Wetenschappelijk onderbouwde dosering.