Facebook Pixel

OMEGA-3 & KWALITEIT


Kwaliteit van omega-3


Er zijn veel verschillende omega-3 voedingssupplementen, daarom is het waardevol om de eigenschappen algen en visolie te begrijpen.


Olie moet helder tot lichtgeel van kleur zijn en heeft een lichte "zee" geur. Omega-3 oxideert snel en dit vermindert de kwaliteit en functionaliteit van omega-3. Het is daarom belangrijk dat er zo weinig mogelijk zuurstof bij komt. Dit is mogelijk in een goed gecontroleerde productie, waar het capsuleren onder stikstof gebeurt. Om dezelfde reden worden de NewDay capsules afzonderlijk verpakt (in blisters).Voor degenen die het meer in detail willen begrijpen, hier volgt een kleine scheikunde les.


01 De vis en algenolie bevatten verschillende vetzuren, waaronder DHA/EPA, de zogenaamde "meervoudig onverzadigde vetzuren", ze zijn gezond en essentieel. Je lichaam kan ze niet in voldoende hoeveelheden produceren, dus moet je het uit je dieet halen.

02 Alle in de natuur voorkomende oliën en vetten hebben een andere vetzuursamenstelling. Vet bestaat uit een combinatie van:


  • A) Verzadigde (zonder dubbele bindingen) vetzuren; als je de vetzuren zou stapelen, zou een vaste structuur verschijnen met verzadigde vetzuren;
  • B) Onverzadigde (met dubbele bindingen) vetzuren. De dubbele bindingen veroorzaken een "knik" in het vetzuur. De structuur is losser, omdat er meer ruimte overblijft tussen de vetzuren.

03 In vergelijking met verzadigde vetten zijn onverzadigde vetten minder stabiel. Dit betekent dat wanneer een andere stof (zuurstof) wordt toegevoegd, de vetzuren (omega- 3's) snel oxideren, dit vermindert de kwaliteit en functionaliteit van omega 3.

04 Daarom moet er zo weinig mogelijk zuurstof bij omega-3 komen. Dit is mogelijk door kwalitatieve productie, het capsuleren onder stikstof en individueel verpakte softgels.


Voor meer informatie: see wat is omega-3?

Een aanvulling voor elke levensfase