Your Cart

25 jaar premium omega-3

Wetenschappelijk gedreven

Geen overbodige toevoegingen

Alles over de belangrijkste voedingsstoffen voor een gezonde huid

Voeding heeft veel invloed op je huid. Je huid is afhankelijk van de juiste inname aan voedingsstoffen om er goed uit te zien en juist te werken. De primaire functie van de huid is om te fungeren als  barrière tegen ziekteverwekkers en heeft hier een unieke structuur voor. De huid bevat hoge concentraties vitamine C,  dat onder andere de collageensynthese stimuleert en helpt bij de bescherming tegen UV-straling. Gezonde en gevarieerde voeding is belangrijk om je huid gezond te houden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen kan met zijn of haar voedingspatroon alle essentiële voedingsstoffen binnen krijgen, in dit geval is het verstandig om je voedingspatroon aan te vullen met een voedingssupplement. In deze blog kijken we naar de functie van voedingssupplementen op de huid. 

 

Geraffineerde suikers zijn niet goed voor je huid. Geraffineerde suiker is suiker die in de fabriek is gezuiverd. Voorbeelden van geraffineerde suikers zijn kristalsuiker, rietsuiker. Deze suikers kunnen zorgen dat je puistjes en rimpels krijgt. Groente en fruit bevatten antioxidanten. Antioxidanten kunnen je huid juist beschermen. Vitamine C is een van de bekendste antioxidanten. Ook gezonde darmen hebben invloed op de huid.

Voeding is dus belangrijk, maar voedingssupplementen, helpen die? Op deze vraag is moeilijk antwoord te geven. Het lastige bij onderzoeken naar het effect van voedingssupplementen op de huid is of dat het huidverbeterende effect daadwerkelijk bereikt wordt door een bepaald supplement te slikken of ook door het gebruik van bepaalde huidverzorging, je voedingsgewoonten en andere omstandigheden. Hierbij volgen voedingssupplementen een lange route door het maagdarmkanaal en daarbij heb je geen invloed op de bestemming. Supplementen geven hun ingrediënten af aan de organen die daar het meest nood aan hebben, dat is dus niet altijd de huid.

Heeft het lichaam en de vitale functies genoeg aan voedingsstoffen, dan kan dit worden afgezet naar o.a de huid maar ook de haren en de nagels. Het voordeel bij voeding is, dat moeder natuur heeft gezorgd dat verschillende voedingsstoffen die goed met elkaar werken of elkaar versterken al bij elkaar zitten. Supplementen zijn dus geen vervanging van voeding. Mocht je door middel van voeding niet aan voldoende voedingsstoffen komen, zoals omega-3, dan kan een supplement interessant zijn. Hieronder bespreken we verschillende voedingsstoffen die in de vorm van supplementen mogelijk gunstig zijn voor de huid:

 

Omega 3-vetzuren

Omega-3-vetzuren zitten onder andere in vis en algen. Omega-3 maakt deel uit van de huidbarrière. Samen met cholesterol en ceramiden vormen deze vette stofjes een natuurlijke beschermende waslaag, waardoor de huid gehydrateerd blijft en beschermd is tegen invloeden van buitenaf.

Vitamine D

Vitamine D heeft verschillende functies in het lichaam, maar werkt onder andere ontstekingsremmend, wat goed is voor de huid. Steeds meer onderzoek laat zien dat te weinig vitamine D mogelijk zorgt voor acne en huidallergieën.

Astaxanthine 

Ook deze stof is een antioxidant, gemaakt door algen en plankton en geeft de roze kleur aan zalm en garnalen. Astaxanthine is afgelopen jaar veel onderzocht omdat het een krachtige stof is. Astaxanthine kreeg bekendheid nadat Dr. Oz de stof in de Oprah Winfrey show roemde vanwege de extreem krachtige antioxidant- en ontstekingsremmende eigenschappen. Uit onderzoek blijkt dat astaxanthine tot 6000x effectiever is dan vitamine C in de aanpak van vrije radicalen, tot 800x effectiever dan Q10, 550x effectiever dan vitamine E. Deze krachtige antioxidant helpt niet alleen de huid beschermen tegen onder andere verbranding en rimpels, maar heeft daarnaast nog veel meer positieve effecten op de huid.

 

Eet gezond, en let op een juiste inname van onder andere omega-3 en vitamine D, dit zijn voedingsstoffen waar vele Nederlanders een tekort aan hebben. Zorg dat je bronnen van deze voedingsstoffen eet, en vul aan met supplementen als het niet lukt!

 

Bronnen

  1. Schagen, S. K., Zampeli, V. A., Makrantonaki, E., & Zouboulis, C. C. (2012). Discovering the link between nutrition and skin aging. Dermato-endocrinology4(3), 298–307.
  2. Szyszkowska, B., Lepecka-Klusek, C., Kozłowicz, K., Jazienicka, I., & Krasowska, D. (2014). The influence of selected ingredients of dietary supplements on skin condition. Postepy dermatologii i alergologii31(3), 174–181.
  3. Park K. (2015). Role of micronutrients in skin health and function. Biomolecules & therapeutics23(3), 207–217.
  4. Marini A. Schönheit von innen. Funktioniert das wirklich? [Beauty from the inside. Does it really work?]. Hautarzt. 2011 Aug;62(8):614-7. German.

 

Probeer NewDay nu en profiteer van 20% korting op je eerste bestelling

Gebruik de code NEWDAY20 bij check-out.

Voedingswaarden

1 capsule bevat:

Pure visolie                                      500 mg

waarvan Omega-3 vetzuren        300 mg

waarvan Omega-3 EPA                 150 mg

waarvan Omega-3 DHA                100 mg

Vitamine D3                                      5 mcg (100% RI *)

Bevat een mix van Vitamine E (tocoferolen) en rozemarijn  extract

Voedingswaarden

Algenolie                               585mg

waarvan omega-3 DHA     250 mg

Vitamine D3                          10 mcg (200% RI */**)

Bevat een mix van Vitamine E (tocoferolen) en rozemarijnextract.

*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad

**  Specifiek aangepaste dosering voor kinderen van 0 t/m 3 jaar en vanaf 4 jaar die onvoldoende buiten komen (minder dan 15 minuten per dag tussen 11.00 en 15.00 uur).

Voedingswaarden

Een dagelijkse inname van 2 capsules bevat:
 
Algenolie                                   1125 mg
waarvan Omega-3 DHA:        450 mg
Foliumzuur                                400 mg (200% RI*/**)
Vitamine D                                  10 mcg (200% RI*/**)
Gemberextract                           20 mg
 
*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad
** Specifieke formulering voor vrouwen met een kinderwens, die zwanger zijn of borstvoeidng  geven

Voedingswaarden

1 sachet bevat:

1,2 gram 2-Fucosyllactose (ook wel ‘2FL’ genaamd).

 

Voedingswaarden per sachet:

Energie                      4,5 kcal/19kJ

Vet                              0 g

Koolhydraten           1,12 g

waarvan suikers      0,02 g

Vezels                         1,1 g

Eiwit                           0 g

Zout                            0 g

 

Allergenen:              Lactose

 

Bevat geen:             Gluten of kunstmatige

kleur- en smaakstoffen                

Voedingswaarden

Visolie                                         1000mg

Omega-3 vetzuren                  600mg

waarvan EPH                            300mg

waarvan DHA                           200mg

Vitamine D3                              5 mcg100% RI *

Vitamine K2 (MenaQ)             90 mcg 129% RI*/**

*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad.
** Menaq7 is de ENIGE klinische ondersteunde vitamine K2 gepatenteerd voor cardiovasculaire gezondheid. Wetenschappelijk onderbouwde dosering.