Your Cart

25 jaar premium omega-3

Wetenschappelijk gedreven

Geen overbodige toevoegingen

De invloed van omega-3 op een gezond slaappatroon

Vergeleken met mannen heeft onder vrouwen een grotere groep symptomen van slapeloosheid zoals moeite met in slaap komen, moeite met doorslapen en vanzelf vroeger dan gewenst wakker worden. Naarmate de leeftijd toeneemt, worden de verschillen in het al dan niet hebben van symptomen van slapeloosheid tussen mannen en vrouwen groter. Meer dan een kwart (25,4%) van de vrouwen van 18 tot en met 25 jaar heeft moeite in slaap te komen; bij mannen is dat 19,6%. 

In slaap komen is voor 19,9% van de vrouwen van 65 jaar of ouder een probleem, tegenover 8% van de mannen. Een kwart van de vrouwen van 65 jaar of ouder valt moeilijk weer in slaap na ‘s nachts wakker worden. 

Opvallend bij ongewenst vroeg wakker worden, is dat vanaf 26 jaar een grotere groep die hier last van heeft vergeleken met moeite met in slaap komen en moeite met doorslapen. 

Onvoldoende slaap wordt in verband wordt gebracht met chronische ziekten en aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2, obesitas en depressie.

Het effect van “slechte” voeding en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten is bekend, hier hebben we het de afgelopen weken veel over gehad. De noodzaak van een goede nachtrust voor een gezond leven is ook een gegeven. Heeft voeding ook effect op de nachtrust? Daar gaan we het de komende dagen over hebben. 

Een studie gepubliceerd in het Journal of the American Heart Association, analyseerde voedingsgewoonten en slaapkwaliteit van een 495 vrouwen uit verschillende locaties, variërend in leeftijd van 20 tot 76, en concludeerde dat “slechte slaapkwaliteit geassocieerd was met meer eten en minder gezonder eten.

Een studie, gepubliceerd in de Journal of Nutrition (2018), ontdekte dat diëten met een laag gehalte aan omega-3-vetzuren daling van melatonine verzwakten, en hierdoor je circadiane ritme aantasten en slaappatroon onderbreken.

Omega-3 kan ook helpen om niveaus van noradrenaline te reguleren, een chemische stof essentieel voor je slaappatroon en helpt het de REM-slaap tot stand te brengen. Te veel noradrenaline kan echter de slaap verstoren en de REM-slaap verminderen, waarvoor een omega-3-supplement zoals visolie nuttig kan zijn.

De Universiteit van Oxford onderzocht hoe omega-3 kan helpen om gezondere slaappatronen voor kinderen te bevorderen. Meer dan 350 kinderen van 7 tot 9 jaar deden mee aan het onderzoek, waaruit bleek dat degenen die omega-3-supplementen slikken, bijna een vol uur meer sliepen dan kinderen in de placebogroep.

Zorg jij dat je dagelijks genoeg omega-3 binnen krijgt? Begin vandaag, samen met NewDay!

 

Bronnen

  1. Lavialle M, Champeil-Potokar G, Alessandri JM, Balasse L, Guesnet P, Papillon C, Pévet P, Vancassel S, Vivien-Roels B, Denis I. An (n-3) polyunsaturated fatty acid-deficient diet disturbs daily locomotor activity, melatonin rhythm, and striatal dopamine in Syrian hamsters. J Nutr. 2008 Sep;138(9):1719-24. 
  2. Volksgezondheid Nederland https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/slapen/cijfers-context/huidige-situatie#node-kwaliteit-van-slaap-volwassenen
  3. Liu, J., Cui, Y., Li, L., Wu, L., Hanlon, A., Pinto-Martin, J., Raine, A., & Hibbeln, J. R. (2017). The mediating role of sleep in the fish consumption – cognitive functioning relationship: a cohort study. Scientific reports, 7(1), 17961. 
  4. Paul Montgomery et al. Fatty acids and sleep in UK children: Subjective and pilot objective sleep results from the DOLAB study – a randomised controlled trial. Journal of Sleep Research, March 2014 
  5. Zhao, M., Tuo, H., Wang, S., & Zhao, L. (2020). The effects of dietary nutrition on sleep and sleep disorders. Mediators of inflammation, 2020.

Probeer NewDay nu en profiteer van 20% korting op je eerste bestelling

Gebruik de code NEWDAY20 bij check-out.

Voedingswaarden

1 capsule bevat:

Pure visolie                                      500 mg

waarvan Omega-3 vetzuren        300 mg

waarvan Omega-3 EPA                 150 mg

waarvan Omega-3 DHA                100 mg

Vitamine D3                                      5 mcg (100% RI *)

Bevat een mix van Vitamine E (tocoferolen) en rozemarijn  extract

Voedingswaarden

Algenolie                               585mg

waarvan omega-3 DHA     250 mg

Vitamine D3                          10 mcg (200% RI */**)

Bevat een mix van Vitamine E (tocoferolen) en rozemarijnextract.

*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad

**  Specifiek aangepaste dosering voor kinderen van 0 t/m 3 jaar en vanaf 4 jaar die onvoldoende buiten komen (minder dan 15 minuten per dag tussen 11.00 en 15.00 uur).

Voedingswaarden

Een dagelijkse inname van 2 capsules bevat:
 
Algenolie                                   1125 mg
waarvan Omega-3 DHA:        450 mg
Foliumzuur                                400 mg (200% RI*/**)
Vitamine D                                  10 mcg (200% RI*/**)
Gemberextract                           20 mg
 
*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad
** Specifieke formulering voor vrouwen met een kinderwens, die zwanger zijn of borstvoeidng  geven

Voedingswaarden

1 sachet bevat:

1,2 gram 2-Fucosyllactose (ook wel ‘2FL’ genaamd).

 

Voedingswaarden per sachet:

Energie                      4,5 kcal/19kJ

Vet                              0 g

Koolhydraten           1,12 g

waarvan suikers      0,02 g

Vezels                         1,1 g

Eiwit                           0 g

Zout                            0 g

 

Allergenen:              Lactose

 

Bevat geen:             Gluten of kunstmatige

kleur- en smaakstoffen                

Voedingswaarden

Visolie                                         1000mg

Omega-3 vetzuren                  600mg

waarvan EPH                            300mg

waarvan DHA                           200mg

Vitamine D3                              5 mcg100% RI *

Vitamine K2 (MenaQ)             90 mcg 129% RI*/**

*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad.
** Menaq7 is de ENIGE klinische ondersteunde vitamine K2 gepatenteerd voor cardiovasculaire gezondheid. Wetenschappelijk onderbouwde dosering.