Your Cart

25 jaar premium omega-3

Wetenschappelijk gedreven

Geen overbodige toevoegingen

Australisch onderzoek laat zien dat DHA en vroeggeboorte nóg belangrijker is dan gedacht

De Australische overheid heeft nieuwe richtlijnen uitgegeven voor zwangere vrouwen om dagelijks 800 mg docosahexaeenzuur (DHA) en 100 mg eicosapentaeenzuur (EPA) te supplementeren. De dosis is ongeveer vier keer hoger dan de richtlijnen voor zwangere vrouwen in andere regio’s van de wereld, zoals China, de EU en Scandinavië. De richtlijnen zijn gebaseerd op intensief literatuuronderzoek naar de invloed van omega-3-vetzuren op de duur van de zwangerschap en hun potentieel om vroeggeboorte te verminderen. Uit eerder onderzoek uit 2018 dat bestond uit een meta-analyse van 70 klinische onderzoeken, met bijna 20.000 zwangere vrouwen, werd bevestigd dat omega 3-suppletie de incidentie van vroeggeboorte (geboorte <37 weken) en vroeggeboorte (<34 weken) vermindert. Een van de belangrijkste verschillen tussen de aanbevelingen van Australië en de huidige aanbevelingen van andere regio’s is de aanbevolen dosering.

 

Nieuwe gezondheidsclaims in zicht?  Deze aanbeveling zou in Australië een kans kunnen bieden om een ​​gezondheidsclaim op hoog niveau aan te vragen, maar GOED zal verder onderzoek moeten doen, zegt dr. Harry Rice, GOED’s vicepresident.  Maja Orešnik van PharmaLinea, directeur wetenschap en onderzoek, zegt dat deze aanbevelingen een kans bieden voor de supplementen industrie. Orešnik: ‘consumptie van dergelijke hoeveelheden DHA en EPA, vooral in de voorgestelde verhouding, is niet gemakkelijk te bereiken via een normale voeding.’ Suppletie zal daarom een ​​belangrijke rol spelen om zwangere vrouwen de aanbevolen hoeveelheid omega 3 binnen te laten krijgen.

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN (FAO) en de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) doen aanbevelingen voor de inname van omega 3 voor zwangere vrouwen. GOED heeft meerdere malen het bewijsmateriaal, dat als basis voor de Australische aanbeveling was gebruikt, onder de aandacht gebracht van de Amerikaanse Adviescommissie voor Voedingsrichtlijnen. Helaas heeft de commissie het bewijsmateriaal niet geëvalueerd en als gevolg daarvan is er niets opgenomen in de Dietary Guidelines for Americans 2020-2025. De commissie erkent echter dat wetenschappelijk bewijs in de toekomst geëvalueerd moet worden.

 

Waarom de verhoogde dosis? 

Wereldwijd worden jaarlijks ongeveer 15 miljoen baby’s te vroeg geboren en het is daarmee de belangrijkste doodsoorzaak bij pasgeboren. De Australische aanbeveling is gebaseerd op de tot heden grootste afzonderlijke studie, onder meer dan 5.500 vrouwen, waaruit bleek dat dagelijks 800 mg docosahexaeenzuur (DHA) en 100 mg eicosapentaeenzuur (EPA)  gepaard ging met een vermindering van 77% van de vroeggeboorte bij vrouwen die de studie begonnen met een lage omega 3-status. Een recentere studie, in de VS, vond vergelijkbare resultaten – een dosis van 1.000 mg/d DHA was effectiever in het verminderen van vroeggeboorte dan een dosis van 200 mg/d bij vrouwen die het onderzoek begonnen met een lage DHA-status. Veel prenatale vitamines bevatten niet voldoende hoge niveaus van DHA en EPA. Om aan de Australische norm te komen, moet er gemiddeld gezien dagelijks 2 capsules omega-3 worden gesupplementeerd. 

 

NewDay Mama Complete bestaat uit 100% plantaardige omega-3 uit algenolie en bevat een hoge (de hoogste van Nederland) dagelijkse dosis van 450 mg Omega-3 en daarbij 200 mcg foliumzuur en 10 mcg vitamine D3, zoals aanbevolen door de EFSA (Europese Voedingsraad). NewDay Mama Complete is hiermee een uniek Omega-3 supplement speciaal gemaakt voor moeders en baby’s.

 

Bronnen:

  1. https://www.nutritioninsight.com/news/australias-higher-dose-omega-3-prenatal-recommendations-could-spur-global-updates.html
  2. https://australiascience.tv/omega-3-found-to-reduce-premature-births/

 

Probeer NewDay nu en profiteer van 20% korting op je eerste bestelling

Gebruik de code NEWDAY20 bij check-out.

Voedingswaarden

1 capsule bevat:

Pure visolie                                      500 mg

waarvan Omega-3 vetzuren        300 mg

waarvan Omega-3 EPA                 150 mg

waarvan Omega-3 DHA                100 mg

Vitamine D3                                      5 mcg (100% RI *)

Bevat een mix van Vitamine E (tocoferolen) en rozemarijn  extract

Voedingswaarden

Algenolie                               585mg

waarvan omega-3 DHA     250 mg

Vitamine D3                          10 mcg (200% RI */**)

Bevat een mix van Vitamine E (tocoferolen) en rozemarijnextract.

*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad

**  Specifiek aangepaste dosering voor kinderen van 0 t/m 3 jaar en vanaf 4 jaar die onvoldoende buiten komen (minder dan 15 minuten per dag tussen 11.00 en 15.00 uur).

Voedingswaarden

Een dagelijkse inname van 2 capsules bevat:
 
Algenolie                                   1125 mg
waarvan Omega-3 DHA:        450 mg
Foliumzuur                                400 mg (200% RI*/**)
Vitamine D                                  10 mcg (200% RI*/**)
Gemberextract                           20 mg
 
*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad
** Specifieke formulering voor vrouwen met een kinderwens, die zwanger zijn of borstvoeidng  geven

Voedingswaarden

1 sachet bevat:

1,2 gram 2-Fucosyllactose (ook wel ‘2FL’ genaamd).

 

Voedingswaarden per sachet:

Energie                      4,5 kcal/19kJ

Vet                              0 g

Koolhydraten           1,12 g

waarvan suikers      0,02 g

Vezels                         1,1 g

Eiwit                           0 g

Zout                            0 g

 

Allergenen:              Lactose

 

Bevat geen:             Gluten of kunstmatige

kleur- en smaakstoffen                

Voedingswaarden

Visolie                                         1000mg

Omega-3 vetzuren                  600mg

waarvan EPH                            300mg

waarvan DHA                           200mg

Vitamine D3                              5 mcg100% RI *

Vitamine K2 (MenaQ)             90 mcg 129% RI*/**

*   Referentie Inname (RI) volgens de Nederlandse Gezondheidsraad.
** Menaq7 is de ENIGE klinische ondersteunde vitamine K2 gepatenteerd voor cardiovasculaire gezondheid. Wetenschappelijk onderbouwde dosering.