Facebook Pixel

ZWANGERSCHAP EN VOEDING

Extra omega-3 DHA voor en tijdens de zwangerschap

 
 
 

"In de eerste weken van de zwangerschap worden de belangrijkste delen van de foetus gevormd, zoals het hartje, ruggenmergje en hersenen. Als moeder speel jij hierbij een belangrijke rol."


De richtlijnen. Welke voedingstoffen moet ik nemen? 

Onderstaande richtlijnen zijn gebaseerd op de European Food Safety Authority: 

Voedingsstof Hoeveelheid
Omega-3 DHA 450 mg 
Foliumzuur (vitamine B11) 400 mcg 
Vitamine D3 10 mcg


Omega-3 DHA

Vanuit de zorgverlener wordt aangeraden 200 mg extra omega-3 te nemen bovenop de dagelijkse aanbeveling van 250 mg omega-3. In totaal dus 450 mg omega-3 per dag. Deze extra omega-3 is van groot belang voor zowel de moeder als de foetus, en is precies genoeg om de behoeften van zowel de moeder als de foetus te dekken. 

Foliumzuur 

Foliumzuur verlaagt het risico op een open ruggetje of open schedel. Daarnaast ondersteunt het bij de aanmaak van witte en rode bloedcellen, de groei en goede werking van het lichaam. Het advies is om (ongeveer) 4 weken voor de mogelijke bevruchting te starten met 400 microgram foliumzuur per dag. 

Vitamine D3 

De ontwikkeling van je kindje is in volle gang. Vitamine D3 is nodig om calcium op te nemen dat via voeding in het lichaam komt. Calcium draagt bij aan de ontwikkeling van stevige botten en tanden. Naast de opname van calcium speelt vitamine D een grote rol bij de ontwikkeling van spieren en het immuunsysteem. Het is belangrijk dat je hier zo vroeg mogelijk mee begint. Mama Complete omega-3 vitamin D3 supplement capsules

NewDay® Mama Complete


✔ Het énige prenatale supplement met 450 mg omega-3
✔ 100% plantaardig algen omega-3
✔ Voldoet aan prenatale aanbevelingen
✔ Compleet met inclusief foliumzuur en vitamine D3
✔ Bekend van 9 maanden beurs en 24Baby

 

Bekijk Mama CompleteRol van omega-3 tijdens de zwangerschap

(E-BOOK)

 

Uit de praktijk blijkt helaas dat veel vrouwen onvoldoende kennis hebben van de effecten van omega-3 voor de foetus. Lees meer over de rol van omega-3 tijdens de zwangerschap. 

Alle kennis in één E-book. Download hieronder.

Handboek Omega-3 zwangerschap


borstvoeding algen omega 3 DHA foliumzuur vitamine D3